Mokymosi visą gyvenimą programos GRUNDTVIG kontaktinis seminaras „Kūrybiškumo ir naujovių raiška socialinėje integracijoje“ Vilniuje



Rugsėjo 30 - spalio 4 d. dienomis, Vilniuje, viešbutyje "Klaipėda" (L.Stuokos-Gucevičiaus g. 3) dėstytoja Ingrida Jonušienė dalyvavo tarptautiniame GRUNDTVIG mokymosi partnerysčių projektų kontaktiniame seminare "Kūrybiškumo ir naujovių raiška socialinėje integracijoje" (Creativity and Innovation in Social Inclusion). Dėstytoja atstovavo Lietuvos ekonomikos dėstytojų asociacijai, kurios nariai jau antrą kartą dalyvauja šioje programoje. Kipro sostinėje Nikosijoje kontaktiniame seminare "Kūrybiškumas ir inovatyvumas suaugusiųjų švietime" (Creativity and Innovation in Adult Education) dalyvavo LEDA prezidentė Romantė Bučienė. Kartu partneriais iš Belgijos, Ispanijos, Danijos, Portugalijos, Austrijos, Vokietijos, Airijos ir Graikijos parašytas projektas "Senėjimo pokyčiai švietime" (ACE) šiuo metu yra rezervinių projektų sąraše. Šių seminarų išlaidos buvo apmokėtos iš  ES dotacijos, skirtos  Mokymosi visą gyvenimą programos GRUNDTVIG parengiamųjų vizitų veiklai, laimėjus konkursus. Seminarą Vilniuje organizavo Lietuvos Švietimo mainų ir paramos fondo agentūra, kuri sukvietė šešiolikos Europos šalių atstovus. Ruošiantis seminarui buvo parengta stendinė bei internetinė medžiaga apie Lietuvą, informacija apie švietimo sistemą, reklaminė medžiaga apie Lietuvos ekonomikos dėstytojų asociaciją.
Seminaro metu teko išsamiai studijuoti įvairius dokumentus: partnerystės projekto rengimo paraišką, projektų vadovą ir susipažinti su gerosios patirties pavyzdžiais, aktyviai bendrauti su dalyviais, diskutuoti apie įvairių šalių problemas, jų švietimo sistemas bei darbo metodus. Diskusijų metu gimė idėja rengti bendrą projektą, kurio tikslas - išanalizuoti pagrindines (raktines) profesinio rengimo  kompetencijas suaugusiųjų švietime ir parengti jų modulius. Projekto koordinatorius iš Airijos apibendrino partnerių iš Rumunijos, Lenkijos, Vokietijos, Latvijos ir  Lietuvos išsakytas mintis, apibrėžė tikslus, sutarė dėl mobilumo vizitų.  Grupė dirbo konstruktyviai, lanksčiai, kūrybiškumai. Seminaro metu  buvo surengta puiki Europos šventė, kurioje buvo reklamuojama mūsų šalis, pristatoma švietimo sistema bei dalyvaujančios šiame kontaktiniame seminare institucijos. Seminaro dalyviams buvo organizuotos ekskursijos Vilniuje ir Trakuose. Dėstytoja pasinaudojo puikia galimybe užmegzti partnerystės ryšius ir susitarti dėl būsimo projekto gairių, pasidalinti  informacija apie kūrybiškumo ir naujovių raišką studijų procese.